We zijn gesloten. Bekijk hier onze openingstijden.

Klimaatscan

Verbeter het binnenklimaat op kantoor of in gebouwen

Het binnenklimaat heeft invloed op de werkprestaties en productiviteit van uw werknemers. In de ARBO wetgeving staat beschreven dat de werkgever zorg dient te dragen voor een gezonde en veilige werkplek voor zijn werknemers. Ondanks de genomen maatregelen kunnen er niet verklaarbare klachten blijven bestaan, denk aan:

  • Droge lucht
  • Vochtige lucht
  • Te warmte of koude kantoorruimtes
  • Te weinig verse lucht

De veroorzakers van klachten in de werkomgeving:

•Fysische factoren (temperatuur, CO2, vochtigheid)
•Biologische factoren (bacteriën, schimmels)
•Chemische factoren (veroorzaakt door chemische stoffen)
•Fysieke en/of psychologische factoren

Cooling Service Holland kan voor uw bedrijf een klimaatscan verzorgen. Om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van het binnenklimaat onderzoekt Cooling Service Holland bij een klimaatscan de drie belangrijkste fysische factoren:

1. Temperatuur
In gebouwen is de temperatuur een belangrijke klachtenbepaler omdat temperatuur door iedere individu verschillend wordt beleefd. Of de temperatuur als aangenaam word ervaren is o.a. afhankelijk van de kleding, activiteit, luchttemperatuur, luchtsnelheid, gemiddelde stralingstemperatuur en relatieve luchtvochtigheid.

2. CO2-gehalte
Koolstofdioxide (CO2) is een reukloos gas dat bij menselijke ademhaling vrijkomt. In de meeste kantoren kan dit worden aangemerkt als enige bron van CO2. Bij voldoende ventilatie wordt de CO2 afdoende afgevoerd. Bij onvoldoende ventilatie van een ruimte zal de lucht bedompt ruiken. Een te hoog CO2 -gehalte kan klachten als hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken. Ook kunnen concentratiestoornissen ontstaan.

3. Relatieve luchtvochtigheid
Met de relatieve luchtvochtigheid (RV%) wordt de hoeveelheid vocht in de lucht aangeduid. Tijdens de wintermaanden, met name tijdens een vorstperiode, bevat de (koude) buitenlucht weinig vocht waardoor in gebouwen een lage relatieve vochtigheid ontstaat. Dit kan leiden tot irritatie van de ogen en slijmvliezen.

Een gezond binnenklimaat volgens gestelde richtlijnen

De streefwaarden die Cooling Service Holland hanteert, zijn in overeenstemming met de adviezen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid:

Temperatuur:
Zomer 23° C – 26° C en Winter 20°C – 24°C

Relatieve luchtvochtigheid:
Aanbevolen wordt een RV tussen de 30% – 70%, optimaal = 40% / 50%

CO2-gehalte:
MAC-waarde (=wettelijke grenswaarde): 5.000 ppm (gem. 8 meet-uren).
Acceptabel = < 800 ppm; bij > 1.000 ppm: Directe maatregelen nemen om ventilatie te verbeteren.

Scroll naar boven
Aanvraagformulier Klimaatscan
Wilt u meer informatie over een klimaatscan voor uw bedrijf en wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier en wij nemen contact met u op.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat Cooling Service Holland voor u kan betekenen? Vul het offerteformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.