We zijn gesloten. Bekijk hier onze openingstijden.

Warmte terugwinning

BEL ONS:

0592-530310

Een goede ventilatie in uw woning of binnen uw bedrijfsgebouw zorgt voor frisse en gezonde lucht. Hiermee onttrekt u echter ook tegelijkertijd een hoop warmte uit uw woning of gebouw.

Met een warmteterugwinning installatie zorgt u voor een effectieve ventilatie, waarbij alleen de afvoerlucht naar buiten wordt afgevoerd en de warmte uit deze lucht wordt teruggewonnen. Hiermee kunnen rendementen tot 90% gerealiseerd worden.

Ook particulieren kunnen profiteren van warmteterugwinning, namelijk uit het douchewater. Tijdens het douchen gaat er veel warmte door de afvoer verloren. Een groot deel van deze warmte kan benut worden om het koude aanvoerwater op te warmen. De besparing van een douche WTW kan behoorlijk oplopen omdat bij een modern huishouden ongeveer 1/3 van het gasgebruik naar het douchen gaat. Van de warmte die door de afvoer gaat, kan ongeveer 40 tot 70% hergebruikt worden. Dit kan in een gemiddeld huishouden een besparing van 100 tot 175 m³ aardgas per jaar opleveren.

Scroll naar boven

Offerte aanvragen

Benieuwd wat Cooling Service Holland voor u kan betekenen? Vul het offerteformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.