We zijn gesloten. Bekijk hier onze openingstijden.

Uitfasering

koelmiddel R22

Sinds 1 januari 2010 is het niet meer toegestaan om bestaande koel-, vries- en airconditioninginstallaties die zijn gevuld met Freon22 (R22) bij te vullen met nieuwe R22. Vanaf 2015 geldt zelfs een volledig verbod op het gebruik van R22.

Doel van totale uitfasering van dit chloorhoudende koudemiddel is het voorkomen van verdere aantasting van de ozonlaag. Voor ons leefklimaat dus een zeer gunstige ontwikkeling maar wat betekent dit nu voor u als bedrijf?

Wij kunnen u helpen om alles wat er op u afkomt op een rijtje te zetten. Dit doen wij aan de hand van een 3-stappenplan:

Stap 1:
Een inventarisatie van de huidige situatie binnen uw bedrijf. De uitkomst van deze inventarisatie zal mogelijk oplossingen genereren.

Stap 2:
Om tot een juiste oplossing te komen zullen we enkele essentiƫle vragen stellen als:
– welke toekomstplannen bestaan er binnen uw bedrijf?
– welke behoeften zijn er op het gebied van klimaatbeheersing en koudetechniek?
– wat zijn de mogelijkheden als het gaat om eventuele uitbreiding, budget, vergunningen, overschakelen etc.?

Stap 3:
Door antwoord te krijgen op de vragen van Stap 2 kunnen we, samen met u, tot een goed advies komen voor de beste oplossing.

Mocht er een vervolgtraject gaan plaatsvinden, houdt u er dan rekening mee dat eventuele ombouw van uw koelinstallatie enkele maanden in beslag kan gaan nemen.

Wanneer uw koelinstallatie met R22 wordt vervangen of wordt omgebouwd, zijn er verschillende subsidie- en/of stimuleringsregelingen mogelijk. Of een regeling voor u van toepassing is, hangt af van vele factoren. Indien u dit op prijs stelt, kunnen wij u ook helpen bij uw subsidieaanvraag. We maken hierbij gebruik van onze eigen kennis en expertise en van specialisten op dit gebied.

Mocht u meer informatie wensen of besluiten gebruik te maken van ons stappenplan, vul het online formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.

Scroll naar boven
Uitfasering R22

Ja, ik zou graag meer informatie willen.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat Cooling Service Holland voor u kan betekenen? Vul het offerteformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.