We zijn gesloten. Bekijk hier onze openingstijden.

Warmtepomp

BEL ONS:

0592-530310

Verduurzamen met het gebruik van een warmtepomp

Circa 95% van de moderne airco’s heeft een warmtepomp. (Bij-)Verwarmen met een warmtepomp kan zeer interessant zijn. De stijgende energieprijzen en de toenemende zorg om het broeikaseffect maakt dat energiebesparende en milieuvriendelijke toepassingen aan populariteit winnen.

Het warmtepomp principe:

Een warmtepomp airco wil zeggen dat er met slechts één systeem gekoeld of verwarmd wordt. Het principe werkt als een ‘omgekeerde’ airco: er wordt warmte aan de buitenlucht onttrokken door de buitenunit die deze warmte opvoert en vervolgens via de binnen unit afgeeft aan de binnenruimte.

Het doet alles wat een cv-ketel ook doet, verwarming en warm water leveren. Alleen met minder energie!

Energiebesparende maatregelen voor uw woning of gebouw

Een warmtepomp airco is een rendabel systeem dat een zeer hoog rendement kan hebben, soms wel tot 400%. Dit wil zeggen dat uit 1 kW elektriciteit 4 KW koeling of verwarming kan worden geproduceerd. Hierdoor wordt het gebruik van een airco met warmtepomp gedurende het hele jaar rendabel. In de tussenseizoenen kan de Cv-installatie uitgeschakeld worden of kan er in de betreffende ruimte een radiator worden weggelaten.

Verschillende soorten warmtepompen

Een warmtepomp gebruikt lucht of bodem als bron. Voor het warmte afgiftesysteem is dit water of lucht. Voor elke situatie en budget is een passende oplossing.

  • Lucht/ lucht warmtepomp
  • Lucht/ water warmtepomp
  • Bodem/ water warmtepomp
  • Water/ water warmtepomp
  • Hybride warmtepomp
Scroll naar boven

Offerte aanvragen

Benieuwd wat Cooling Service Holland voor u kan betekenen? Vul het offerteformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.